Set Up Let’s Encrypt Free HTTPS on Shared Hosting (cPanel)

We decided to buy selstok.com yesterday (for prank :P), and instead of just buying the domain and maybe use it for¬†this server, I bought the hosting package too. My current hosting provider for this site, Dewaweb, supports Let’s Encrypt which you can just click via cPanel, how convenient, really nice! ūüôā Kudos for them! I […]

Read More

Go + Heroku = ‚ô• : Make API in Heroku

I drafted this tutorial on my old blog but as I have mentioned, it is terminated and… Goodbye. Fortunately, I keep this step by step in my *private* repository readme. It’s kinda short since I was documenting each step quickly. Please inform me if the step is incomplete as I just copied it and haven’t […]

Read More

Fetch Alamat dengan Drag Peta Menggunakan Google Maps API (tanpa Geocoder)

GitHub Source available here Halo! Kali ini tutorialnya pakai Bahasa Indonesia, ntaran aja diterjemahinnya wkwk. Kalau melihat aplikasi transportasi kekinian, pasti ada skenario pilih alamat dari peta yang kita¬†drag.¬†Tutorial ini akan membahas gimana caranya bikin kayak gini: Di fragment! Soalnya agak susah nyari tutorial di fragment hari gini (?) Kalau mindahin ke activity sepertinya lebih […]

Read More

[Fixing] Missing 64bit Option in VirtualBox

Pertama-tama, Gong Xi Fat Cai all! Selamat Tahun Baru Imlek! Gara-gara tipus kambuh dan libur kejepit, saya jadinya *terpaksa* pulang ke Pekanbaru mendadak hari Rabu siang kemarin. Terus Rabu sore malah ada Lab OS, waduh! Jadi saya download deh VirtualBox dan Ubuntu 64bit Selasa malamnya di kosan, gara-gara internet rumah berkuota cuma 16gb perbulan, bisa […]

Read More