Instagram Story Templates, Choo Choo!

Heya. Recently there’s this Instagram Story templates popping up on my friends’, and the most popular ones are from The Sunday Chapter. This is super creative! So I decided to become *creative* myself and made some templates for you folks!   Spice up your friendship by tagging your friends too! 😍#friendship #goals

Read More

My Visit to Houston! Grace Hopper Celebration 2016 + Swags

While I was interning at Google, I got a news about an opportunity to get sponsored by Google to attend Grace Hopper Celebration (GHC) of Women in Computing 2016 in Houston, TX. According to GHC’s website, The Grace Hopper Celebration of Women in Computing is the world’s largest gathering of women technologists. Sounds exciting, right?! Google gave […]

Read More

10 Hal Yang Selalu ada di Sinetron

Postingan ini… Saya buat… 5 tahun lalu. Zzz ternyata masih ada dan ini sangat gak jelas. Zaman berganti dan ternyata masih relevan… Warbyasah. Baiklah, berikut ini adalah postingan itu dan untuk menjaga orisinalitas, tidak saya ubah. Tolong dimaklumi gaya penulisannya yang lebih alay dibandingkan sekarang yang masih saja alay. Hopla! Kali ini saya kembali dengan posting kembali gaje […]

Read More

Go + Heroku = ♥ : Make API in Heroku

I drafted this tutorial on my old blog but as I have mentioned, it is terminated and… Goodbye. Fortunately, I keep this step by step in my *private* repository readme. It’s kinda short since I was documenting each step quickly. Please inform me if the step is incomplete as I just copied it and haven’t […]

Read More

Fetch Alamat dengan Drag Peta Menggunakan Google Maps API (tanpa Geocoder)

GitHub Source available here Halo! Kali ini tutorialnya pakai Bahasa Indonesia, ntaran aja diterjemahinnya wkwk. Kalau melihat aplikasi transportasi kekinian, pasti ada skenario pilih alamat dari peta yang kita drag. Tutorial ini akan membahas gimana caranya bikin kayak gini: Di fragment! Soalnya agak susah nyari tutorial di fragment hari gini (?) Kalau mindahin ke activity sepertinya lebih […]

Read More

Lupa Migrate

Jadi ini pindahan dari blog yang lama (obat.masukang.in). Hilang semua gara-gara lupa konfirmasi bayar di J*****nHost*g, hilang deh semua. Harus bayar 550ribu kalau mau dibalikin, ya kali… Ya sudahlah, berarti harus belajar merelakan :’) Merelakan blognya atau 550ribu atau 50ribu yang belum dibalikin (?)

Read More